Search


Dani arhitekata 6.0 ; 07. – 09. travnja 2022.g. u Dubrovniku

Nastavljajući tradiciju Dana arhitekata kao centralnog mjesta gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i okruženju Europskog gospodarskog prostora pa i šire, Dane arhitekata 6.0 Hrvatska komora arhitekata organizirala je u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata s nastojanjem objedinjavanja struke i tema važnih za nju.

Dani arhitekata 6.0 održani su od 07. do 09. travnja 2022. godine u Dubrovniku, s namjerom obilježavanja Mjeseca arhitekture.
Otvaranje je bilo u nagrađenom Studentskom domu u Dubrovniku autora Vanje Ristera, Tina Svena Franića i Ane Martinčić Vareško, a glavni program se održavao u Hotelu Palace 5*.
U programu su bili organizirani stručno vođeni razgledi triju lokacija grada Dubrovnika, poseban program u Lazaretima te obilazak tek izgrađenog Pelješkog mosta uz vodstvo projektanta mosta.

Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata bila je “GRAD I LJUDI”.

U sklopu glavne teme govorilo se o temama:
-
Život nagrađene arhitekture
- Autorsko pravo u arhitekturi
- Suvremena arhitektura u Hrvatskoj i svijetu
- Urbana obnova, ponovno korištenje i New European Bauhaus
- Drugi o arhitekturi
- Arhitekti i prostorno planiranje u praksi
- Razgledavanje grada uz stručno vodstvo
- Pelješki most – od mita do stvarnosti

Program Dana se sastojao od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosila su se virtualnom vezom te su se sudionici mogli pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela.

U sklopu popratnog dijela programa u petak 8. travnja 2022. s početkom u 19 sati u Lazaretima otvorena je Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2017.-2021. i predstavljen je 4. broj časopisa Mjera.
U programu u Lazaretima sudjelovala je predsjednica DAD-a Ursula Stanić Siništaj, glavna urednica Mjere Divna Antičević i poseban gost arhitekt Tonči Čerina, dok je izložbu otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika gospodin Mato Franković. Za Izložbu ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2017.-2021., pristigla su 52 rada. Izložba ostvarenja dubrovačkih arhitekata 2017.-2021. za javnost je otvorena do nedjelje, 24. travnja 2022.

Predstanici Zavoda za prostorno uređenje DNŽ bili su sudionici svih događanja, a na Izložbi ostvarenja dubrovačkih arhitekata Zavod je izložio dva plakata na kojima su bili prikazani radovi koje je Zavod izradio, odnosno koji su izrađeni na inicijativu Zavoda u okviru EU projekata koje je provodila RA DUNEA.

Agenda

Pozivnica za izložbu
Plakat CO-EVOLVE – WINTER MED
Plakat NP MLJET – PP LASTOVSKO OTOČJE
Fotogalerija
HKA - Završetak dana arhitekata 6.0.
< natrag...