Search
22. 1. 2023.
Radni sastanak u sklopu izrade IDPP NP Mljet

U četvrtak 17. sprnja 2019. godine predstavnici Zavoda Marina Oreb i Stjepko Kovačić održali su radni sastank s predstavnicima Općine Mljet - načelnikom Općine Đivom Marketom i ravnateljem JU NP Mljet Ivom Sršenom na sastanku na temu izrade IDPP NP Mljet. Sastanak se održao na u prostorima JU NP Mljet na Pristaništu u naselju Goveđari.

Na sastanku je bilo riječi o vizijama razvoja Nacionalnog parka u suglasju s potrebama stanovništva i vrijednostima kako prirodne tako i kulturne baštine Nacionalnog parka.
Istaknuta je želja da se omogući stanovništvu razina kvalitetnog življenja kroz obnovu tradicijskih djelatnosti u poljoprivredi i stočarstvu, poticanjem obnove zapuštenih poljoprivrednih površina te tradicionalnih košara za stoku u funkciji turizma. Također izrazili su potrebu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na području Nacionalnog parka te iznalaženja optimalne organizacije kretanja vozila i pješaka stanovnika, turista i posjetitelja.

Dogovoreno je da će JU NP Mljet dostaviti službeno stavove iznesene na sastanku. Na kraju su svi sudionici izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom. Naime Zavod završava tekst za potrebe Stručno-analitičkih poslova u sklopu pripremnih radova za izradu IDPPNP Mljet koja je svojevremeno bila naručena od HZPR. Materijal je izrađen, ali ovo je dorada u koju će biti uključeni i stavovi novog vodstva Parka.