Search
25. 1. 2023.
Radionica za lokalno stanovništvo na otoku Korčuli (Korčula, Vela Luka) u sklopu projekta WINTER MED

Dana 16. veljače 2022. godine Regionalna agencija DUNEA  u sklopu projekta WINTER MED organizirala je radionice na otoku Korčuli u gradu Korčuli i mjestu Vela Luka.

Na radionici su predstavnice Regionalne agencije DUNEA prezentirale projekt, istaknule svrhu, ciljeve i važnost njegovog provođenja. 

Kustosica Gradskog muzeja Korčula Sani Sardelić je javnost upoznala s dijelom kulturne i graditeljske baštine otoka Korčule, te važnosti očuvanja iste za razvoj održivog turizma.

Predstavnice Ask Atelijera su izložile Stručnu studiju integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta, koja se izrađuje u sklopu projekta WINTER MED.

Na kraju svake radionice je uslijedio dijalog sa lokalnim stanovništvom u kojima su izneseni njihovi stavovi, prijedlozi i primjedbe vezano za temu integralne zaštite i revitalizacije povijesnih naselja.

Svrha radionice je bila podizanje svijesti o vrijednosti očuvanih kulturno-povijesnih cjelina i očuvane povijesne i tradicijske arhitekture kao i naslijeđenih kulturnih krajolika, te potrebi kvalitetne obnove i gradnje u duhu tradicije i njihovom značaju za gospodarstvo i održivi turizam.

Na radionicama su sudjelovali i predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije Marina Oreb, Barbara Savin i Daniel Jokić.

-Prijenos