Search
21. 7. 2023.
Radionica u sklopu projekta GREENHEALTH

U četvrtak 20. srpnja 2023.godine, u Studentskom centru u Dubrovniku, održana je 1. dionička regionalna radionica u sklopu projekta Održiva zaštićena područja kao ključna vrijednost za dobrobit ljudi – GREENHEALTH.
Cilj projekta GREENHEALTH je ojačati bioraznolikost regija Europske unije poboljšanjem upravljanja zaštićenim područjima kao ključnom vrijednosti za dobrobit ljudi.
Pilot područje projekta je zaštićeno područje Velika i Mala Petka, jedina park-šuma na užem gradskom području koja je ujedno među posljednjim cjelovitim zelenim površinama u okolici. Njezina vrijednost s krajobraznog, biološkog, edukativnog te zdravstvenog aspekta vrlo je značajna.

Na radionici je svim sudionicima predstavljen projekt GREENHEALTH te vrijednost i važnost park-šume Velika i Mala Petka s gledišta bioraznolikosti i dobrobiti za zdravlje posjetitelja.
Radom u grupama analiziralo se trenutno stanje pilot područja kroz tzv. SWOT analizu. Sudionici su identificirali najvažnije snage, mogućnosti, slabosti, što će poslužiti kao temelj za poduzimanje konkretnih aktivnosti u park-šumi Velika i Mala Petka kako za dobrobit ljudi, tako i za očuvanje bioraznolikosti.

Na radionici su bili predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije; Ivan Lukačević Verenac  i  Daniel Jokić.