Search
20. 11. 2023.
Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije odali počast žrtvama Vukovara

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije predvođeni županom Nikolom Dobroslavićem sudjelovali su u Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.
Večer uoči Dana sjećanja, 17. studenog 2023.g., u dvorištu Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru, uz molitvu i paljenje svijeća odana je počast svim žrtvama koje su odvedene iz bolnice.

Nakon što su zapalili svijeće ispred vukovarske bolnice u petak navečer, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su u Koloni sjećanja.

U Koloni sjećanja, koju su predvodili hrvatski branitelji zajedno s obiteljima stradalih i nestalih žrtava, sudjelovali su i visoki državni dužnosnici, na čelu s predsjednicima države, Hrvatskog sabora i Vlade RH, saborskim zastupnicima, ministrima i državnim dužnosnicima. Na Memorijalnom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Počast stradalima odala su i druga brojna izaslanstva među kojima je i Dubrovačko-neretvanska županija.
Ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije; Marina Oreb, također je sudjelovala na obilježavanju Dana sjećanja.