Search
24. 1. 2023.
Najava Konferencije: Integralni pristup zaštiti, planiranju i upravljanju krajobrazima

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana krajobraza Vijeća Europe, u subotu, 20. listopada 2018. godine, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu održat će se konferencija pod nazivom Integralni pristup zaštiti, planiranju i upravljanju krajobrazima. Ova konferencija jedno je u nizu događanja koje će obilježiti predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europe.

Organizatori konferencije su Vijeće Europe - Konvencija o europskim krajobrazima, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Hrvatski zavod za prostorni razvoj, u suradnji s Ministarstvom kulture, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Implementacija Konvencije o europskim krajobrazima jedna je od aktualnih tema na europskoj razini te je ova konferencija prilika za razmjenu znanja i informacija o krajobrazu u različitim kontekstima.

Konferencija je namijenjena tijelima državne uprave koja se bave krajobraznom problematikom, stručnjacima na području arhitekture i krajobrazne arhitekture, prostornog planiranja, zaštite prirodne i kulturne baštine, okoliša, gospodarstva, turizma i dr. te akademskoj zajednici i najširoj javnosti.

Biti će prezentirani i konkretni projekti vezani uz pojedine krajobrazne teme. Ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije Marina Oreb i Barbara Savin prezentirati će projekt Implementacija Krajobrazne osnove u Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije.