Search
24. 1. 2023.
20.10.2014. Dani krajolika - Radionica

U ponedjeljak 20. listopada 2014. u prostorijama Sveučilišnog kampusa, Branitelja Dubrovnika 41,  s početkom u 09.00sati održana je se Radionica za jačanje kapaciteta za provedbu procesa Strateške procjene utjecaja na okoliš (SPUO) u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kroz projekt SPEEDY. Cilj projekta SPEEDY je da se poboljša trans-nacionalna suradnja između javnih uprava, kako bi se mogli uspješno primjenjivati procesi strateške procjene utjecaja na okoliš. Projekt SPEEDY provodi Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA. Uz RRA DUNEA, kao vanjski stručnjak za provedbu aktivnosti sudjeluje Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, te Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije.
U 12.00 sati, u  sklopu Dana krajolika, u suradnji dvaju EU projekata: "SPEEDY" kojeg provodi regionalna razvojna agencija
DUNEA te "Baština - pokretač razvoja" kojeg zajednički provode Zavod za prostorno uređenje DNŽ i Općina Tivat  chasers" izložba. Storm chasers - lovci na oluje - su skupina dubrovačkih autora, koja se bavi meteo-fotografijom. Iako svaki od njih ima s  sebi svojstven pristup motivu, povezuje ih (ne)vrijeme i krajolik Dubrovnika, koji tako biva prikazan u drukčijem, nesvakidašnjem svjetlu, u dramatičnoj atmosferi vremenskih (ne)prilika. Cilj izložbe je predstaviti Dubrovnik iz druge perspektive, Dubrovnik koji nije na razglednicama. Ove nam fotografije omogućuju vidjeti i shvatiti arhetipski krajolik Dubrovnika. Sve to doprinosi razvijanju svijesti o vrijednosti krajolika i važnosti njegova očuvanja za buduće generacije.

Od 30. listopada izložba će se preseliti na novu lokaciju u Multimedijalni centar Visia, Poljana Paska Miličevića 4, što će omogućiti i svim zaljubljenicima u fotografiju da imaju priliku razgledati ove nesvakidašnje prizore.

 DATOTEKE ZA PREUZIMANJE:
- Program
- Plakat Storm chasers izložbe