Search
24. 1. 2023.
07.11.2014.Koncert "Sotto voce ispod volta"

Poštujući davni pjev dubrovačkih gospara i pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja, početkom 2007. u Dubrovniku nastaje mješovita klapa Kaše. Ime dobiva po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Članovi klape su isključivo studenti tako da klapa vrlo brzo dolazi pod okrilje Sveučilišta u Dubrovniku.

Iako relativno mlada, klapa Kaše nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva, gdje redovito osvaja odličja od kojih je dovoljno istaknuti dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu, 2012. i 2014. godine.

Osim nastupa na brojnim festivalima, klapa je krenula sa svojim koncertnim programom „Tragom Republike“, u kojemu je reanimirala i okupila 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazuju glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti.
Klapa Kaše je tijekom 2013. godine objavila prvi nosač zvuka “Rego”, a već 2014. godine i drugi album “Tragom Republike”.

Postavu klape čine:
Vicko Dragojević - umjetnički voditelj klape Kaše
Petar Sambrailo - I. tenor
Mario Anđelić - II. tenor
Alen Roki -bariton
Vicko Dragojević - bas
Ante Džamarija - bas

GALERIJA SLIKA
 

Dokumenti: