Search
24. 1. 2023.
07.11.2014. Dani krajolika - Izložbe "Krajolik - pozornica života"

Dubrovački fotograf Željko Šoletić, važna je osobnost dubrovačke umjetničke, ali i dokumentarističke fotografske scene. Fotografija je njegova ljubav i posvećan izbor još od 1968. godine. Za njim su brojne izložbe, nagrade i priznanja i, ono što je najvažnije, brojni fotografski albumi koji svjedoče o Dubrovniku, njegovim stanovnicima, događajima koji su nas obilježili i
vremenu kojem smo sudionici.

Od umjetničke fotografije, dokmentarnih snimki, raznih drugih i brojnih fotografskih bilježenja, Šoletić je ostvario vrijedan opus koji obvezuje i koji postaje naše opće kulturno dobro.
Prvi dubrovački fotograf sa statusom Artist - AFIAP, Međunarodnog fotografskog udruženja sa sjedištem u Bernu. Ovdje nam se predstavlja po svemu neobičnim velikim fotografijama koje samo pravi majstori i znalci mogu.

Prvi gigapan snima 6. prosinca 2011. na proslavi 20. obljetnice obrane Dubrovnika, a novi državni rekord postavlja 2014. sa 1,34 gigapixela na finalnoj utakmici Divlje lige u portu čime je više nego dvostruko nadmašen dotada snimljen gigapan u Maksimiru. Gigapan Rijeke Dubrovačke s Golubovog kamena je novi rekord sa 11,23 gigapixela i ovdje je izložen na izložbi Baština - pokretač razvoja ali, zbog tehničkih datosti i nemogućnosti, u umanjenoj verziji sa, kako želi naglasiti autor, “samo” 6,25 gigapixela. Jednako tako i umanjena verzija fotografije Pogled na Dubrovnik s Lokruma 6,14 gigapixela 224078x27399 odnosno u izvorniku 79,04 metra x 9,66 metara.

Ovdje prenosimo samo mali djelić atmosfere koja se mogla doživjeti na izloži .

GALERIJA SLIKA
 

Dokumenti:

Video:

Fotografije: