Search
24. 1. 2023.
06. - 07.11.2014. Dani krajolika - Međunarodni simpozij

Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je međunarodni simpozij “Budućnost povijesnog urbanog krajolika Grada Dubrovnika, dobra svjetske baštine (UNESCO) – nove metodologije urbane konzervacije u kontekstu upravljanja prostornim razvojem”. Simpozij je započeo s radom u četvrtak, 06. studenog 2014. u 15.30 sati, u Dvorani Ivana Pavla II. u Samostanu sv. Klare.  Na njemu su izlagači  predstaviti četri studije koje su izrađene u sklopu projekta IPA projekta "Baština - pokretač razvoja".

Slijedeći dan, u petak 07. studenog,  u 19.30 sati, u dvorani Visia Samostana sv. Klare otvorena je izložba dubrovačkog fotografa Željka Šoletića "Krajolik - pozornica života". Željko Šoletić je važna osobnost dubrovačke umjetničke, ali i dokumentarističke fotografske scene. Fotografija je njegova ljubav i izbor još od 1968. godine. Za njim su brojne izložbe, nagrade i priznanja i, ono što je najvažnije, brojni fotografski albumi koji svjedoče o Dubrovniku, njegovim stanovnicima, događajima koji su nas obilježili i u vremenu kojem smo sudionici. Ovaj put je predstavio  do sada neviđene vizure Srđa u, za ovu priliku izrađenim, impozantno velikm formatima fotografija.

Nakon uživanja u fotografijama, uživali smo na koncertu klape Kaše "Sotto voce ispod volta" u 21.00 sat. Iako relativno mlada, klapa Kaše nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva, gdje redovito osvaja odličja od kojih je dovoljno istaknuti dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu, 2012. i 2014. godine. Postavu klape čine: Petar Sambrailo - I. tenor; Mario Anđelić - II. tenor; Alen Roki - bariton; Vicko Dragojević - bas; Ante Džamarija - bas, a umjetnički voditelj klape Kaše je Vicko Dragojević.

GALERIJA SLIKA
 

Dokumenti:


Prezentacije: